menu
Word Lid
Ernstige pesterijen op Lokerse school: nood aan onderzoek en neutraal meldpunt
Het Vlaams Belang vraagt een grondig onderzoek naar de zware pesterijen en het fysiek geweld die plaatsvonden op een Lokerse middelbare school. Een meisje van veertien jaar werd brutaal gepest en hield er zelfs een gebroken neus en hersenbloeding aan over. “Pesten kan nooit door de beugel, maar dit gaat nog véél verder”, zegt gemeenteraadslid Lena Van Boven (Vlaams Belang). “Het Vlaams Belang zal op de komende gemeenteraad voorstellen om een neutraal meldpunt in te voeren voor dergelijke zware pesterijen op Lokerse scholen.”

De daders zouden vier oudere meisjes en een jongen uit de B-stroom zijn. De pesterijen begonnen toen het het veertienjarig meisje het opnam voor haar vriendinnen die ook het slachtoffer dreigden te worden van het groepje. De getuigenis van het meisje is erg shockerend. “Ze begonnen me uit te schelden, ze sloegen me, gooiden mijn boekentas, gsm en laptop op de grond. Ze volgden me ook naar huis, spuwden naar me en probeerden me in de beek te duwen.”

“Hoe kan het dat een jong meisje dat het ziekenhuis werd ingeslagen terugkeert naar school en nog steeds niet op de speelplaats kan komen?”

In maart zouden de pesters het meisje dan zodanig zwaar toegetakeld hebben dat ze naar het ziekenhuis moest. Ze hield er een gebroken neus en een hersenbloeding aan over. Verbazingwekkend genoeg eindigden de pesterijen daar niet. De school reageerde door het slachtoffer af te zonderen tijdens de speeltijd en middagpauze. “Als dat klopt, is dat een volledig verkeerde aanpak”, zegt Van Boven. “De daders behouden hun vrijheid en het slachtoffer wordt gestraft. Een gemakkelijkheidsoplossing die verregaande gevolgen kan hebben voor het mentaal welzijn van het jonge meisje.”

Het Vlaams Belang tilt zwaar aan de gebeurtenissen en vraagt een grondig onderzoek naar wat er zich juist heeft afgespeeld op de school. “De daders én hun ouders moeten op hun verantwoordelijkheid worden gewezen”, aldus Van Boven. “Maar ook de school moet aan introspectie doen. Hoe kan het dat een jong meisje dat het ziekenhuis werd ingeslagen terugkeert naar school en nog steeds niet op de speelplaats kan komen?” De partij wil daarom dat er werk wordt gemaakt van een neutraal meldpunt voor alle Lokerse scholen. “Daar kunnen slachtoffers van zware pesterijen of fysiek geweld op school of hun ouders een melding maken als er vanuit de school zelf niet wordt ingegrepen”, besluit Van Boven die aankondigt het punt op de gemeenteraad te zullen agenderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF