menu
Word Lid
Hoedhaarwijk geterroriseerd: Vlaams Belang eist ingrijpen stadsbestuur

De Hoedhaarwijk in Lokeren wordt volgens buurtbewoners geterroriseerd door amokmakers. Zo werd het gloednieuwe voetbalplein al gevandaliseerd en worden bewoners die hun hond uitlaten verbaal en fysiek aangevallen. Op een filmpje dat Vlaams Belang naar buiten bracht, is nu te zien hoe vandalen rookbommen en vuurwerk afsteken op het voetbalpleintje op klaarlichte dag. Het Vlaams Belang zal het stadsbestuur maandag in de gemeenteraad ondervragen over de feiten en vraagt cameratoezicht en een harde aanpak.“Het probleem moet bij de basis aangepakt worden”, zegt gemeenteraadslid Lena Van Boven (Vlaams Belang). ​​

​​In de Hoedhaarwijk klagen buurtbewoners al langer over zwerfvuil en vandalisme. De problemen lijken echter toe te nemen. Maar de overlast wordt volgens het Vlaams Belang steeds erger. “We krijgen steeds meer getuigenissen van mensen die verbaal en zelfs fysiek aangevallen worden”, aldus Van Boven.

​​“We eisen dat het stadsbestuur eindelijk echt werk maakt van cameratoezicht en daders keihard aanpakt”


​​Het Vlaams Belang kreeg een filmpje van een buurtbewoner waarin een groep jongeren te zien is die op klaarlichte dag vuurwerk en rookbommen afsteken op de Hoedhaarsite. “Mensen zijn echt geterroriseerd”, zegt Van Boven. “Dit kan zo niet verder. We eisen dat het stadsbestuur eindelijk echt werk maakt van cameratoezicht en daders keihard aanpakt.”

​​Het Vlaams Belang zal de problemen op de Hoedhaarsite maandag aankaarten op de gemeenteraad. “Zoals we al eisten naar aanleiding van het incident met een oudere man die met zijn fiets de Durme werd ingeduwd, is er eindelijk nood aan echte nultolerantie voor zulke straatterreur.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF