menu
Word Lid
Koppel slachtoffer van brutaal zinloos geweld tijdens Lokerse Feesten
Afgelopen donderdagavond werd een koppel uit Lokeren het slachtoffer van geweld door enkele allochtone jongeren aan de fietsersbrug tussen het centrum en de Heirbrugwijk. Ze werden zonder enige reden aangevallen door een groepje met een brommer en hun elektrische fiets werd daarbij kapot geschopt. “Een ronduit verschrikkelijk verhaal”, zegt Vlaams Belang-gemeenteraadslid Lena Van Boven. “Elk geval van zinloos geweld is er een te veel. Dit moet keihard aangepakt worden.”

Bij het terugkeren van de Lokerse Feesten afgelopen donderdag werden de twee plots geconfronteerd met een scooter die rakelings langs het koppel vloog net voorbij de fietsersbrug. De vrouw van het koppel riep met haar elektrische fiets aan de hand “Pas op!”, waarna de jonge bestuurder stopte en er meteen twee andere jongeren bij kwamen staan. Alle drie zagen ze er minderjarig uit. Het koppel probeerde meteen de situatie te ontmijnen door erop te wijzen dat ze gewoon voorzichtig moeten zijn. De drie roepen hen nog na dat zij hier “baas” zijn.

“Het is niet enkel tijdens de Lokerse Feestweek dat we zo’n verhalen te horen krijgen”

Nog geen 20 meter stappen verder wordt de man langs achter aangevallen door de drie. Hij krijgt daarbij kloppen en stampen op zijn hoofd. De elektrische fiets van de vrouw werd ook volledig vernield. “Zo snel ze kwamen, waren ze ook weer weg”, zegt het slachtoffer dat meer dan een week werkonbekwaam is. De politie werd erbij gehaald en er werd een verslag opgemaakt.

“Het is niet enkel tijdens de Lokerse Feestweek dat we zo’n verhalen te horen krijgen”, zegt Van Boven. “En het is in veel gevallen vooral de jonge leeftijd van de daders die ons daarbij zorgen baart. Als bepaalde jongeren op erg jonge leeftijd al in een staat zijn om een onschuldig koppel uit het niets aan te vallen, waar zullen ze zich dan over 10 jaar schuldig aan maken? Deze jongeren moeten duidelijk gemaakt worden dat zo’n gedrag nooit aanvaard zal worden en dat ze er niet zomaar mee wegkomen. We roepen daarom iedereen op die mogelijk meer weet over de zaak om zich tot de politie te wenden.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF