menu
Word Lid
Lokeren heeft nood aan Winkel Informatie Netwerk (WIN)
Winkeliers in Lokeren krijgen met regelmaat van de klok te maken met dieven en oplichters. Het Vlaams Belang pleit daarom voor de oprichting van een Winkel Informatie Netwerk (WIN) waar handelaars informatie en tips kunnen uitwisselen. “Het systeem bestaat al in andere gemeenten”, zegt gemeenteraadslid Lena Van Boven. “Ook in Lokeren zouden winkeliers er wel bij varen.”

In veel gemeenten bestaat het al langer: een samenwerkingsverband tussen politie, handelaars en het gemeentebestuur om de veiligheid te verhogen. Winkeliers kunnen zich bij zo’n WIN aansluiten en preventieve tips of een daderbeschrijving delen. “Het kost relatief weinig moeite, maar kan een groot effect hebben”, zegt Van Boven.

“Het kost relatief weinig moeite, maar kan een groot effect hebben”


In Lokeren bestaat al langer een gelijkaardig netwerk voor buurtbewoners: het buurtinformatienetwerk (BIN). Daarbij kunnen inwoners van een bepaalde buurt, de politiediensten en het gemeentebestuur informatie uitwisselen over bijvoorbeeld woninginbraken, diefstallen of verdacht gedrag.

“Een BIN kan erg goed bijdragen aan het verhogen van de veiligheid”, zegt Van Boven. “De reden is eenvoudig. Men doet een beroep op professionals, namelijk de mensen die elke dag in de buurt wonen. Een gelijkaardige redenering gaat op voor een WIN.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF