menu
Word Lid
Nog geen champagne ontkurken over fusie Lokeren-Moerbeke
Het Vlaams Belang heeft zich op de gemeenteraad maandag als enige partij onthouden bij de beslissing over de fusie tussen Lokeren en Moerbeke. Onze partij verzet zich niet principieel tegen een fusie, maar vindt dat er bepaalde fundamentele zaken onbeantwoord blijven. “Er zullen waarschijnlijk een paar champagneflessen ontkurkt zijn, maar het Vlaams Belang blijft nuchter bij de fusie en zal het op een watertje houden”, zegt fractieleider Patrick Daeyaert.

Maandagavond werd in de Lokerse gemeenteraad definitief gestemd over de fusieplannen tussen Lokeren en Moerbeke. Dinsdagavond was het aan de gemeenteraad van Moerbeke. In beide raden werd de princiepsverklaring goedgekeurd en dus is er geen weg meer terug: de fusie tussen Lokeren en Moerbeke is een feit. “Veel Lokeraars kennen hun weg in Moerbeke en andersom”, zegt Daeyaert. “Het is geen onlogische fusie. Het kleinere Moerbeke kan er ook wel bij varen als de fusie verstandig wordt aangepakt.”

“We hebben op een aantal fundamentele vragen geen antwoord gekregen”


Maar toch plaatst het Vlaams Belang enkele kanttekeningen bij de uitwerking van de fusie. “We hebben op een aantal fundamentele vragen geen antwoord gekregen”, aldus Daeyaert. “Wat met de toekomst van Koewacht bijvoorbeeld? Dat is iets dat eerst uitgeklaard zou moeten zijn. En wat met de versterking van de politie die nodig zal zijn? Ook over de verdere uitwerking van het Masterplan Moerbeke 2050 kunnen vragen gesteld worden.”

Het Vlaams Belang vindt het bizar dat geen enkele andere partij op de gemeenteraad zich verdere vragen stelt bij de fusie tussen de twee gemeenten. “Jazeker, het financiële voordeel dat de fusie met zich mee zal brengen is een interessante wortel”, besluit de Vlaams Belang-fractieleider. “Maar dat levert ons geen antwoord op de vragen die ons nog resten op. Terwijl de meerderheid de champagneflessen ontkurkt, willen wij nuchter bij de fusie blijven en houden we het op een watertje.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF