menu
Word Lid
Tijd voor nultolerantie voor straatterreur!

Vorige week donderdag werd een bejaarde man met zijn fiets in de Durme geduwd door een groepje ‘jongeren’. Het voorval werd aan het licht gebracht door Vlaams Belang-gemeenteraadslid Lena Van Boven.“We willen dat het Lokerse stadsbestuur eindelijk inzet op echte nultolerantie”, zegt Van Boven. “Dit is geen geïsoleerd geval. Oudere Lokeraars worden steeds vaker het slachtoffer van straatterreur.”

​​Aan de rode voetgangersbrug tegenover het zwembad werd donderdagavond een oudere man op zijn fiets aangevallen door een groep jongeren van allochtone origine. De man had zijn fietsbel gebruikt en dat zinde de jongeren niet. Eén van hen gaf een ruk aan het stuur van de fiets en deed de man op die manier in de Durme belanden. De bejaarde man kon niet zwemmen en een toevallige passant kon hem nog net op tijd uit het water halen. “Dit had nog veel erger kunnen aflopen”, zegt Van Boven.

​​“Er bestaat een gevoel van straffeloosheid”

​​​
Wat vorige week gebeurde, is jammer genoeg geen geïsoleerd voorval. “Er bereiken ons steeds vaker verhalen van mensen die het slachtoffer zijn van groepjes jongeren”, vervolgt het gemeenteraadslid. “Vooral oudere mensen die bijvoorbeeld hun hond uitlaten lijken daarbij geviseerd te worden. Het gaat van scheldwoorden tot pesterijen en zelfs fysiek geweld wordt niet geschuwd.”

​​Burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld) liet weten dat de politie een onderzoek is gestart naar het incident. Maar volgens het Vlaams Belang doet het stadsbestuur nog te weinig tegen deze straatterreur. “Er bestaat een gevoel van straffeloosheid”, besluit Van Boven. “We moeten dringend een écht nultolerantiebeleid voeren. De jonge leeftijd van de daders mag daarbij geen excuus vormen. Wie mensen lastig valt op straat moet onmiddellijk het signaal krijgen dat er keihard tegen opgetreden wordt.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF