menu
Word Lid
Vlaams Belang kaart straatterreur in Hoedhaarwijk aan op gemeenteraad
Het Vlaams Belang ondervroeg vandaag in de Lokerse gemeenteraad het stadsbestuur over de problemen in onder meer de Hoedhaarwijk. Bewoners worden er al maanden geterroriseerd door zogenaamde ‘jongeren’. De situatie gaat van kwaad naar erger en de camera’s die men beloofde te plaatsen, werken niet. “Het aantal meldingen dat we ontvingen is fenomenaal toegenomen”, aldus Vlaams Belang-gemeenteraadslid Lena Van Boven. “We eisen dat het stadsbestuur nú ingrijpt.”

Van Boven zegt sinds december uit de Hoedhaarwijk alleen al meldingen te krijgen over jongeren die met vuurwerk en rookbomen gooien, zwerfvuil en vandalisme, geluidsoverlast, verbale agressie, het verhandelen van drugs en zelfs fysieke aanvallen op mensen die hun hondje uitlaten. Het Vlaams Belang-gemeenteraadslid contacteerde toen al de Dienst Integrale Veiligheid (DIV) om de situatie aan te kaarten.

“Er was in het voorjaar van 2022 een vergadering waarbij de verschillende diensten en buurtbewoners betrokken werden”, zei Van Boven. “Maar dat is ondertussen meer dan een jaar geleden. De situatie is in de tussentijd alleen maar erger geworden. Het stadsbestuur heeft ondertussen eenvoudigweg niks gedaan om de situatie te verhelpen.”

“Het is tijd dat het stadsbestuur de ernst van de situatie inziet”


Volgens het Vlaams Belang blijven de incidenten zich ondertussen opstapelen en spelen de feiten zich niet langer enkel af op de Hoedhaarsite. “Op het fietspad Lokeren-Zele ter hoogte van de Lokerhoutstraat werd een fietser recent meermaals fysiek belaagd door vier jongeren”, aldus Van Boven. “Maar ook in Eksaarde, Doorslaar, de Waterwijk, de Waterlaatstraat, 't Zand en de Molensite duiken dezelfde problemen op.”

Het Vlaams Belang zal deze problemen naar buiten blijven brengen. “Het is tijd dat het stadsbestuur de ernst van de situatie inziet”, besluit het gemeenteraadslid. “Er is een totaal gebrek aan respect en er moeten opnieuw grenzen gesteld worden. Daden moeten gevolgen hebben. Het Vlaams Belang wil daarom dat het stadsbestuur onmiddellijk overgaat tot nultolerantie en dat er functionerende camera’s in de Hoedhaarwijk worden geplaatst.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF