menu
Word Lid
Vlaams Belang Lokeren houdt actie tegen zinloos geweld

​​Naar aanleiding van het incident vorige week waarbij een bejaarde man in de Durme terecht kwam met zijn fiets na geduwd te zijn door een groepje jongeren, hield het Vlaams Belang deze voormiddag een actie. De partij deelde tussen de Stationsstraat en de Markt flyers uit aan voorbijgangers. “Er bereiken ons steeds meer verhalen van mensen die het slachtoffer zijn geworden van scheldtirades, pesterijen of zelfs fysiek geweld in Lokeren”, zegt voorzitter Senna Poppe (Vlaams Belang). “Het stadsbestuur treedt te laks op waardoor er een gevoel van straffeloosheid ontstaat. Het is tijd voor nultolerantie voor dergelijk gedrag.”

​​Vorige week donderdag werd een bejaarde man door een groep van drie jonge mannen in de Durme geduwd. De man gebruikte zijn fietsbel om te passeren en dat zinde het groepje niet. Ze trokken daarbij aan het stuur van zijn fiets waardoor de man in het water terecht kwam. Een voorbijganger kon hem nog net op tijd uit het water trekken. De Lokerse afdeling van het Vlaams Belang bracht het voorval aan het licht en voerde vandaag actie om te pleiten voor nultolerantie.

​​“Het stadsbestuur heeft dit veel te lang laten gedijen en gedaan alsof wat eigenlijk grootstedelijke problematiek is, normaal is in Lokeren”

​​
“Dit is jammer genoeg geen alleenstaand geval”, zegt Poppe. “Er bereiken ons steeds meer verhalen van mensen die het slachtoffer zijn van scheldtirades, pesterijen of zelfs fysiek geweld in Lokeren. We mogen dit nooit aanvaarden, anders zullen we steeds meer van zulke verschrikkelijke voorvallen zien.”

​​Het Vlaams Belang wil dat het stadsbestuur harder optreedt tegen wat het “straatterreur” noemt. “Hetstadsbestuur heeft dit veel te lang laten gedijen en gedaan alsof wat eigenlijk grootstedelijke problematiek is, normaal is in Lokeren”, besluit de Vlaams Belang-voorzitster. “Er is daardoor een gevoel van straffeloosheid ontstaan. Bij elk incident moet hard opgetreden worden. In wijken of buurten waar het nodig is, moet men ook tijdelijk camera’s durven plaatsen.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF