menu
Word Lid
Vlaams Belang Oost-Vlaanderen organiseert familiedag:“Bescherm onze tradities!” in Lokeren

Zondag vond de jaarlijkse familiedag van het Vlaams Belang plaats. Hetfamiliefeest ging in verschillende provincies tegelijk door en stond in het teken van het behoud van tradities. In Oost-Vlaanderen vond deze plaats in Lokeren, waar Vlaams Parlementsleden Adeline Blancquaert en Guy D’haeseleer de centrale sprekers waren. “Tradities zijn er om in ere te houden. Maar elk jaar merken we het heviger: onze tradities staan onder druk. Woke-activisme laat een steeds nadrukkelijkere stempel na. Wij leggen ons daar niet zomaar bij neer!”

​​Het Vlaams Belang organiseerde afgelopen namiddag in verschillende provincies familiedagen. Met meer dan 600 aanwezigen, waaronder heel wat kinderen, was het ook in Lokeren een daverend succes. Bij een uitgebreide receptie met allerlei versnaperingen konden de aanwezigen gezellig bijpraten en klinken op het voorjaar. Voor de kleinsten werd een uitgebreid gamma aan kinderanimatie voorzien en ook de Paashaas bracht nog snel een bezoekje en nam een verrassing mee. 

​​De politieke boodschap mocht natuurlijk niet ontbreken. Die kaderden vooral in het behoud van tradities. Volgens de partij liggen die steeds meer onder vuur door woke-activisme. Blancquaert stak de spits af. Dat onze mooie tradities en ook onze Westerse waarden momenteel onder druk staan, is helaas een feit, zei ze. “We mogen - wat zeg ik: we moeten! - uitermate trots zijn op onze rijke geschiedenis, prachtige cultuur en Vlaams waarden en tradities!”

​​“Ook al staan we als partij alleen in onze strijd tegen de woke-waanzin, we moeten ons gesterkt voelen door de vele honderdduizenden kiezers die ons hun vertrouwen schenken.”

​​

​​Een boodschap die ook Vlaams Parlementslid Guy D’haeseleer beaamde. “De weg-met-ons-mentaliteit, de drang tot zelfvernietiging, de cancelcultuur van alles wat niet woke is, is nog nooit zo groot en alomtegenwoordig geweest als vandaag”, klonk het. “Ik heb het gehad met de roetpieten, winterfeesten en verstop-eieren. Ook al staan we als partij alleen in onze strijd tegen de woke-waanzin, we moeten ons gesterkt voelen door de vele honderdduizenden kiezers die ons hun vertrouwen schenken.”

​​D’haeseleer zei weliswaar hoop te hebben in de toekomst: “Het is duidelijk dat steeds meer Vlamingen zich achter onze partij scharen. Een vierde van het electoraat ziet vandaag het Vlaams Belang als reddingsboei in een land waar de heersende regeringen niet anders dan puinhopen achterlaten.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF