menu
Word Lid
Vlaams Belang wil geen lokale trajectcontroles in Lokeren
Het Vlaams Belang ondervroeg gisterenavond in de gemeenteraad het Lokerse stadsbestuur over de invoering van lokale trajectcontroles. Uit een rondvraag van Het Laatste Nieuws bleek eerder dat heel wat lokale besturen daar werk van willen maken. Ook in Lokeren zou er interesse zijn. Dat bevestigde het stadsbestuur gisteren in de gemeenteraad, al zijn er nog geen locaties vastgelegd. “Men wil verkeersveiligheid als excuus gebruiken om de stadskas te spijzen”, zegt Vlaams Belang-fractieleider Patrick Daeyaert. “Het Vlaams Belang zal zich blijven verzetten tegen lokale trajectcontroles in Lokeren.”

Al 88 gemeenten in Vlaanderen hebben een eigen trajectcontrole of plannen er te plaatsen. Ze worden ingevoerd op gemeentelijke wegen en werken met zogenaamde ANPR-camera’s. De opbrengsten van gemeentelijke trajectcontroles gaan rechtstreeks naar de gemeentekas. “Het Vlaams Belang is absoluut geen voorstander van het invoeren van lokale trajectcontroles”, aldus de fractieleider. “Het is overduidelijk dat het stadsbestuur hierin een manier ziet om extra inkomsten te verwerven onder het mom van ‘verkeersveiligheid’. We zouden liever zien dat het stadsbestuur een stuk van de 25 miljoen euro die ze krijgt door de fusie zou investeren in veiligere wegen. Daar zou de prioriteit moeten liggen.”

“We zouden liever zien dat het stadsbestuur een stuk van de 25 miljoen euro die ze krijgt door de fusie zou investeren in veiligere wegen”

Het Vlaams Belang wou weten van het stadsbestuur hoe het staat met de invoering van lokale trajectcontroles in Lokeren. Daar klonk het dat de trajectcontroles ingepland worden, maar dat er nog geen locaties zijn vastgelegd. Het bestuur garandeerde wel dat de uiteindelijke beslissing goedgekeurd zou moeten worden door de gemeenteraad. “We betreuren het dat ze doorzetten met deze beslissing”, besluit Daeyaert. “Maar we gaan ons verzet hiertegen nog niet laten varen!”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF